maandag 14 oktober 2013

School leer tips ! om goede cijfers te halen :)

Heeyy allemaal,

ik heb er al best lang niks opgezet en dat komt doordat ik veel repetities had. dat duurt lang om allemaal te leren<3 ik heb een paar tips voor jullie hoe jullie goeie cijfers kunnen halen op school:

Tip 1: verdeel jou leerwerk over minimaal 3 dagen. waarom? nou als jij de eerste dag een uur lang gaat leren. dan heb je geleerd en denk je dat je alles weet misschien. maar als jij naar bed gaat en de volgende dag weer gaat leren ben je de helft weer vergeten maar weet je wel nog de helft. 50% dus weet je nog maar van alles wat je de vorige dat heb geleerd. dan ga je weer opnieuw leren en dan ga je weer naar bed en dan ga je de volgende dag weer leren dan weet je 75%. als je die volgende dag weer gaat leren weet je het helemaal. dus per 3 dagen steeds herhalen.

Tip 2: verdeel jou leerwerk in hoofdstukken. doe je de ene dag het eerste hoofdstuk en de 2de daag hoodstuk 1 en 2 dan 1,2 en 3 en zo totdat je alles bent. * je moet wel blijven herhalen anders zakt het allemaal weer weg. 2 dagen voor je toets ga je je laten overhoren van alle hoofdstukken. laat je niet te laat overhoren want als je het niet meer weet moet je wel nog tijd hebben om het nog een keer te leren.

Tip 3: lees die ochtend oor de repetitie alles nog een keer door. zo herinner je je alles weer even.

Tip 4: je laten overhoren is de beste manier! je vertelt erover en dan is het makkelijker. als voorbeeld: als jij naar een bioloog gaat (nu is dit het voorbeeld voor Biologie) en je laat je vertellen over dieren sla je het eerder op dan dat je gaat leren. dus als jij het als een soort samenvatting gaat vertellen dan sla je het eerder op!!!

Tip 5: samenvatten is ook handig. want in je leerboek staan ook altijd dingen die je of al weet of die onzin zijn om te leren. en alles staat in het groot uitgelegd. als je een samenvatting maakt kan je daarin alle *begrippen zetten. en kan je ook heel dat hoofdstuk in korte zinnen zetten. Samenvatten dus...!

Tip 6: ga vooral alleen leren en niet met vrienden of vriendinnen iedereen heeft namelijk een andeere aanpak van leren. je kan je natuurlijk wel laten overhoren door vrienden.

Tip 7: Blijf altijd je best doen !!!

Nou als je dit allemaal gaat toepassen  op jou leerwerk moet het sowieso een voldoende worden. en de een moet er meer aan doen om een voldoende te halen dan de ander. sommige slaan veel stappen over en laten zich overhoren en weten alles in 1 keer.

van tevoren heb je er waarschijnlijk geen zin in maar bedenk je wel even hoe blij jij bent als je een dikke voldoende heb!!!
 
Succes !!!
xxx Beautyblogger<3
*begrippen= de moeilijke en belangrijke woorden























Geen opmerkingen:

Een reactie posten